Zamrażarka skrzyniowa. Jakie urządzenie wybrać do restauracji?

Posted by

Chociaż najsmaczniejsze są dania przygotowywane ze świeżych składników, to jednak nawet najlepsza restauracja nie może obyć się bez produktów mrożonych. Jaka zamrażarka będzie wtedy najlepsza?

Zamrażarki skrzyniowe – duża pojemność i niezawodność
Zdecydowanie najlepszym wyborem dla lokalu gastronomicznego jest zamrażarka skrzyniowa, czyli urządzenie, które zapewnia sporą pojemność. W zależności od modelu może on pozwalać na przechowanie od około 90 litrów produktów do nawet ponad 450 litrów produktów spożywczych.

Dodatkowo, zamrażarki tego typu cechują się wysoką niezawodnością, aby zabezpieczać znajdujące się w nich produkty spożywcze przed ryzykiem rozmrożenia i zepsucia. Właśnie dlatego mogą posłużyć na wiele lat.

Najważniejsze parametry zamrażarek skrzyniowych:
• pojemność całkowita
• klasa energetyczna
• zdolność zamrażania w kg/dobę
• zakres temperatury
• dodatkowe funkcje

Warto także zwrócić uwagę na deklarowany przez producenta czas trzymania temperatury w przypadku braku zasilania – im będzie on dłuższy, tym produkty spożywcze będą lepiej zabezpieczone przed rozmrożeniem.

Gdzie kupić dobrą zamrażarkę do restauracji?
Najszerszy wybór zamrażarek gastronomicznych, które również sprawdzą się w restauracjach, czeka w profesjonalnych sklepach gastronomicznych jak Gastropuls.pl. Można znaleźć w nich najlepsze modele dedykowane do użytku profesjonalnego.

Zatem zamrażarka jest jednym z niezbędnych produktów w restauracji. Warto wybrać sprawdzony model, który zapewni niezawodne działanie!