granola

Dlaczego granola nadaje się na śniadanie?

Posted by

 Wiele osób poszukuje idealnego śniadania dla siebie. Powinno być ono sycące, pełne witamin i minerałów, także chroniące układ pokarmowy błonnika. Nie bez przyczyny wybierać się też te dania, które łatwo jest przyrządzić. Większość takich osób wstających rano śpieszy się czy to do szkoły, na uczelnię, czy do pracy. Najczęściej wybór pada na płatki śniadaniowe, ich zdrowsza wersja, bardziej urozmaicona to granola.

Jakie wartości odżywcze ma dobrze przygotowana granola?

 Wysokowartościowy produkt tego rodzaju składa się przede wszystkim z różnego typu ziaren, nasion, suszonych owoców, pestek, orzechów. Ich głównym składnikiem, niezwykle odżywczym są płatki owsiane. Granola prawidłowo przygotowana cechuje się chrupkością, bogatym, pełnym smakiem a kupisz ją na https://fitorsweet.pl/produkty-zbozowe/produkty-sniadaniowe/granole. Można ją jeść samodzielnie lub z mlekiem, jogurtem, kefirem czy maślanką. W czasie wybierania w sklepie do koszyka powinny trafić produkty:

granola
  • niskosłodzone, 
  • bez dodatkowych wypełniaczy, konserwantów, barwników,
  • wzbogacone o naturalne składniki, witaminy i minerały,
  • przeznaczone dla dorosłych i dzieci.

Mieszanki granoli idealne nie tylko na śniadanie

 Regularnie jedzenie zdrowych śniadań nie tylko pozytywnie wpłynie na zdrowie, ale także pozwoli na spędzenie dnia w spokoju, bez uczucia zmęczenia, głodu. Granola może być wykorzystywana nie tylko w porze śniadaniowej, jest to idealna opcja także wtedy, gdy trzeba wybrać zdrową przekąskę, sycącą, odpowiednią między głównymi posiłkami.